Meyer´S Æbletærte
Updated: 10/10/2012 11:34 AM

Hide details for Claus Meyers æblekage med sirup og ciderClaus Meyers æblekage med sirup og cider

Claus Meyers æblekage med sirup og cider
Æblehøsten er i gang. Nyd de herlige frugter i tre klassiske desserter. Vi har valgt en æblekage med sirup og cider fra Claus Meyer, en frisk og cremet is og den nemmeste af dem alle: fyldte, bagte æbler.
torsdag 19.8.10- Af / Opskrifter fra bogen "Danskernes egne desserter" af Søren Dahl, Forlaget Lindhardt og ringhof
Fyld:
1½ kg
æbler (gråsten, filippa el. guldborg)
1 dl æblemost
½ dl cider
½ stang vanilje
1 spsk æbleblomsthonning

Kagedej:

375 g hasselnødder
375 g sukker
225 g smør
2 æg
2 æggehvider
75 g mel

Tilbehør:

letpisket fløde

Fyld:
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Vend æblestykkerne med most, cider, vaniljekorn og honning. Lad æblestykkerne trække i 10-15 min.

Kagedej:
Hak hasselnødderne fint og rør dem sammen med smør og sukker til en blød og cremet masse. Tilsæt æg, hvider og til sidst mel. Hæld dejen i en smurt springform på 26 cm i diameter. Lad æblerne dryppe af og fordel dem på toppen af dejen. Husk at gemme æblelagen. Bag kagen i ovnen 50-60 min. ved 180°. Hvis den hurtigt bliver mørk på toppen, så dæk den med alufolie og bag den færdig. Kog æblelagen ind til en tyk sirup og hæld siruppen over kagen, når den er let afkølet. Server æblekagen med letpisket fløde.

Tips:
Kagen kan med stor fordel bages dagen før, den skal spises, da den kan virke ufærdig og blød i midten, lige når du tager den ud af ovnen. Når kagen køler af, og æblerne får lov til at sætte sig, vil pektinen i æblerne få kagen til at stivne, så den bliver skærefast.

Hide details for Meyer´S ÆbletærteMeyer´S Æbletærte



I dag har jeg haft et hold forældre og Momserne til aftenkaffe og æbletærte i haven. Anledningen var at de skulle levere et køleskab til mig, så jeg har et ekstra til et større kageprojekt jeg skal i gang med i morgen, men det får I mere af vide om i weekenden :)

Opskriften er fra Meyer´s Kager, en bog jeg efterhånden er blevet ret glad for.

Tærten blev virkelig god og jeg serverede den med en klat flødeskum og vanilleis til. I bogen anbefaler han bl.a. cremefraiche og det tror jeg vil gøre den lidt mere frisk... Men det smagte nu også godt med is og flødeskum til :)

Opskriften er lidt omstændig, det er ikke en kage man laver på 5 minutter, men det er altså det hele værd... Tærten har en lækker cremet smag og ikke for sød som jeg ofte synes æbletærter og kager kan være!

Jeg lavede vanillecremen og mørdejen i går, da det skal køle ordentlig ned før brug.

Jeg lavede dobbelt portion af mørdejen og puttede den i fryseren, for jeg har en idé om at jeg vil lave Napoleonshatte i den nærmeste fremtid :)

Ingredienser:

6-8 pers.

Mørdejsbund:
240 gr. blødt smør
160 gr. flormelis
60 gr. mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
2 æg
Kornene af ½ vanillestang
470 gr. hvedemel
1 tsk. fint salt

Kagecreme med vanille:

Kornene af ½ vanillestang
5 dl. sødmælk
6 æggeblommer
150 gr. sukker
40 gr. Maizena


Bund:

Mørdej

Mandelcreme:

125 gr. blødt smør
125 gr. flormelis
125 gr. mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
2 små æg
15 gr. Maizena

190 gr. kold kagecreme
(Opskriften på kagecreme her, giver ca.800 gr. creme)

5-7 syrlige æbler eller en passende mængde afhængig af størrelsen.


Sådan gør du:
Mørdejsbund:


Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vanillekorn og 120 gr. af melet i en røremaskine eller miks den med en håndmikser.
Pas på med ikke at piske blandingen, kun røre rundt.
Når blandingen er lind og jævn, tilsættes resten af melet og røres til det er jævnt igen.
Dejen er ret klistret og kan derfor ikke æltes. Vend den ud på et stykke husholdningsfilm og pak den ind og kom den i køleskabet til dagen efter.


Kagecreme med vanille:


Bring mælken og vanillen i kog. Pas på det ikke brænder på.
Pisk æggeblommer og sukker kraftigt, til det bliver helt lyst.
Tilsæt maizena i skålen uden at røre rundt.
Hæld den kogene mælk i blandingen, mens der røres rundt.
Når mælken er blandet godt sammen i blandingen, hældes den tilbage i gryden og koges i ca.1 minut under kraftig omrøring.
Når cremen er kogt og tyknet, hældes den igennem en sigte over en skål og tildækkes med husholdningsfilm så det dækker overfladen af cremen.
Stilles i køleskabet til næste dag.


Æbletærten:

Forvarm ovnen på 190 grader varmluft.
Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform. Prik bunden og stil den i køleskabet, mens mandelcremen laves.
Rør det bløde smør og sukker. Tilsæt mandelmel og æg, pisk i ca.30 sekunder efter hvert æg.
Pisk cremen ved middelhastighed indtil den er pæn jævn.
Tilsæt kagecremen og maizena lidt ad gangen og pisk videre til det er blandet helt.
Vask æblerne og skær dem i fine både.
Hæld cremen over tærtebunden og læg æblebådene i et fint roset mønster.
Sigt lidt flormelis over æblerne og bag tærten i ca. 35-4o minutter, eller indtil cremen ser god bagt og gylden ud.


Noter:

Server tærten kold og gerne med f.eks. cremefraiche, flødeskum eller is til...


Læs mere: http://sukkerhjerte.dk/post.asp?id=1802#ixzz28t1TXu32


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Meyer´S_Aebletaerte