Weber Grill - Stegetider
Updated: 05/12/2011 12:06 PM
Oksekød
Mørbrad, Steaks, Bøf2,5 cm tyk6-8 min.D
Mørbrad, Steaks, Bøf3 cm tyk8-10 min.D
Mørbrad, Steaks, Bøf4 cm tykSvitses i 8-10 min.
dernæst 4-6 min.
D
I
Mørbrad, Steaks, Bøf5 cm tykSvitses i 8-10 min.
dernæst 10-12 min.
D
I
Culotte eller tyksteg1400-2400 G60-90 min.I
Oksefillet1100-1800 G50-70 min.I
Mørbrad1,300-2,000 kgSvitses i 8-10 min.
dernæst 30-45 min.
D
I
Hamburger2 cm tyk8-10 min.D
Kebab2,5-4 cm tern7-8 min.D
Kalvemørbrad1-1,2 kg20-25 min.I

Lammekød
Mørbrad, Koteletter2,5 cm tyk8-10 min.D
Lammeculotte300-450 G30-45 minI
Lammeribben675-1000 G25-35 min.D
Lammesteg,
Kølle uden ben
1400- 2000G60-90 minI

Fjerkræ
Kylling, hel1,3-2,000 G75-90 minI
Kyllingebryst175 g8-12 min.D
Kyllingestykker
(ben eller lår), med knogle
100-175 g40-50 min.I
Kyllingestykker
(vinge eller bryst), med knogle
1400- 2000G60-90 minI
Kebab med kylling eller kalkun2,5 cm tyk6-8 min.D
Kalkun, hel, uden fyld3,5-4,5 kg130-160 min.I
Kalkun, hel, uden fyld4,5-6,5 kg160-190 min.I
Kalkun, hel, uden fyld3,5-4,5 kg130-160 min.I
Kalkun, hel, uden fyld4,5-6,5 kg160-190 min.I
Kokketip: Brug som tommelfingerregel 11-13 min. pr. 450 g
Schnitzel af kalkunbryst5 mm-1 cm4-6 min.D
Poussin, hel350-450 g25-40 min.I
And, hel, uden fyld2000-2500g95-120 min.I
Gås, hel, uden fyld4,5-6,5 kg160-190I

Fisk
Fileter eller - steak1,5 cm3-5 min.D
Fileter eller - steak2 cm5-10 min.D
Fileter eller - steak2,5cm10-12 min.D
Kebab med fisk2,5 cm8-10 min.D
Fisk, hel450 g15-20 min.I
Fisk, hel450-900 g20-30 min.I
Fisk, hel900 g-1750 g30-45 min.I

Skaldyr
Tigerrejer med skal10-14 g pr.stk3-4 min.D
Tigerrejer med skal15-20 g pr.stk5-10 min.D
Kæmperejer med skal20-25 g. pr.stk6-8 min.D
Kokketip: Nordsørejer uden skal ca. 1-2 min. mindre end overstående tider.
Kammusling2-3 cm i diameter3-6 min.D
Musling5-6 minD
Kokketip: Kassér altid muslinger, der ikke vil lukke sig inden tilberedning. Ligeledes kasseres de, hvis de ikke er åbne efter endt tilberedning. Kasseres også, hvis de lugter forkert. Er der tvivl, så kasseres også.
Østers i skal4-6 min.D
Hummerhale7-11 min.D
                    NB: I = Indirekte grillmetode og D = Direkte grillmetode.


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Weber_Grill_Stegetider