Spinatlasagne
Updated: 09/07/2022 03:42 PM



INGREDIENSLISTE
3 fed hvidløg
2 stk. løg
750 g. frossen spinat
salt/peber
16 stk. lasagneplader
150 g. revet mozzarella
Bechamelsauce
4 spsk. hvedemel
30 g. smør
6 dl. mælk
0,5 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. salt
1,5 dl. vand
1 stk. hønsebouillonterning

FREMGANGSMÅDE
1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Opvarm en gryde med olie og steg løg og hvidløg til det er blødt.
3. Tilsæt frossen spinat. Skru en anelse ned for blusset (sæt evt. låg på, hvis du har det). Rør jævnligt til spinaten er tøet op. Tilsæt salt og peber.
4. Tag gryden af varmen og sæt til side.
5. I en anden gryde smeltes smør.
6. Tilsæt herefter hvedemel og pisk det godt sammen med smørret, så der dannes en smørbolle. Tilsæt mælk lidt efter lidt, imens der piskes. Tilsæt også vand, stødt muskatnød og smuldret bouillonterning.
7. Rør godt rundt indtil du har en cremet sauce. Smag til med salt/peber.
8. Kom spinatblandingen i din bechamelsauce og rør godt rundt.
9. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
10. Smør et ildfast fad med lidt smør eller olie.
11. Kom et lag af din spinat-bechamelsauce i bunden af fadet. Læg et lag lasagneplader.
12. Gentag i flere lag indtil du ikke har mere fyld. Husk altid at afslutte med spinatblandingen.
13. Top med revet mozzarella og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
14. Tag lasagnen ud og lad den stå og trække 5-10 minutter inden servering.

Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Spinatlasagne