Bountykage Uden Raffineret Sukker Og Olie
Updated: 08/27/2015 04:29 PM

Bountykage

Det er blevet en besættelse nu – jeg kan ikke længere smage en lækker kage, uden at jeg bliver nødt til at finde en måde, hvorpå jeg kan lave den i en uforarbejdet, olie- og sukkerfri version – uden at gå på kompromis med smagen. Se mine opskrifter på sunde desserter her.

Så da jeg den anden dag havde fællesspisning med mødregruppen og fik den lækreste Bountykage, blev jeg nødt til at gå i tænkeboks og lave den i en sund version uden olie. Og det er lykkes og den smager helt fantastisk!

For at gøre kagen fedtet uden olie, har jeg blandt andet brugt et genialt trick fra bloggen Plantepusherne, da de har en opskrift på himmelske, oliefri, sunde og snaskede Bountybarer. Tjek bloggen ud – der er så mange lækre og sunde opskrifter!

Bountykagen er snasket, fedtet, sød, og smager meget syndigt! Den er ikke kaloriefattig, da den blandt andet er proppet med kokos, som indeholder en del kalorier, men til gengæld er den lavet af sunde råvarer, er glutenfri, oliefri, børnevenlig, uden raffineret sukker og proppet med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Så jeg spiser den med god samvittighed!

 

 

Opskrift på Bountykage:

(18 små stykker)

 

Ingredienser:

– 200 g. økologiske tørrede dadler

– 150 g. økologiske mandler

– 2 spsk. økologisk kakaopulver (uden sukker)

– 3,7 dl. økologisk kokosmælk (en almindelig dåse indeholder 4 dl.)

– 1 dl. økologisk ahornsirup

– 8 dl. økologisk groft kokosmel

– 100 g. økologisk mørk chokolade

– Evt. ekstra kokosmel og mørk chokolade til pynt

 

Anvisning:

 

Bund:

1. Blend dadler med kakaopulver og 1,5 dl. kokosmælk, til massen er helt cremet uden klumper.

2. Hak mandlerne fint og bland dem i daddelmassen.

3. Tryk massen i bunden af en kageform, så den er jævn og flad.

 

Fyld:

4. Hæld 2 dl. kokosmel i en kaffekværn/minihakker/Magic Bullet til det bliver en helt flydende og cremet masse uden klumper – også kaldet kokossmør. Hvis du ikke har en kværn/hakker, der kan klare opgaven, kan du bruge købt kokossmør (ikke kokosolie) i stedet. Det kan fx fås i helsekostforretninger eller i matas.

5. Bland massen sammen med ahornsirup, 8 spsk. kokosmælk og 4 dl. kokosmel.

6. Fordel den hvide kokosmasse ovenpå daddelbunden.

 

Top:

7. Hæld 1 dl. kokosmælk i en lille gryde, og opvarm på lavt blus, mens du tilsætter chokoladen i store stykker. Rør rundt så chokoladen smelter og sluk for blusset.

8. Bland 2 dl. kokosmel i chokolademassen.

9. Fordel chokolademassen ovenpå fyldet.

 

Pynt:

10. Pynt evt. med kokosmel og striber af smeltet chokolade.

 

11. Kagen bliver fast, når den bliver kold. Hvis du skal spise kagen kort efter tilberedelse, kan du med fordel stille den en halv time i fryseren. Ellers opbevares den blot på køl indtil servering.


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Bountykage_Uden_Raffineret_Sukker_Og_Olie