Så blev det tid til endnu en omgang ‘Meat Free Monday’ og denne gang er der en ‘spelt-otto’ på menuen. Altså
en risotto, men lavet med speltkerner i stedet for risottoris.
4 fed hvidløg
2 løg (eller fire skalotte-)
3 gulerødder
En halv bakke svampe
Ca. en l grøntsagsfond/-boullion
Reven skal fra 1 citron
1 glas hvidvin
Persille
Timian
Revet parmesan (en lille håndfuld omtrent
Speltkerner – ca 200g, skyllede
- Hak løg og gulerødder i tern og steg dem i olie i en sauterpande.
- Rens og steg svampe på en pande ved siden af. Hvis må er doven kan de sagtens smides med alt det andet.
- Hæld speltkernerne i og lad dem stege lidt med.
- Hæld hvidvinen i og lad den dampe væk under omrøring.
- Herefter hældes fond i et par dl ad gangen og det koges væk/ind som med vinen.
- Det tager ca. 20 min før kernerne er møre. Smag undervejs og hvis det er ved at blive meget salt, så erstat den resterende fond med vand.
- Hen i mod slutningen kommes citronskal i.
- Lad den færdige ret være lidt ‘tynd’ og jævn med lidt reven parmesanost. Vend urterne i lige før servering.
I den på billederne er der kommet gul peberfrugt i, i mangel af gulerod og så er der også røget lidt cherrytomater i til sidst.
Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Spelt_Otto_Til_2