Spelt-Otto Til 2
Updated: 09/26/2012 10:36 AM


Så blev det tid til endnu en omgang ‘Meat Free Monday’ og denne gang er der en ‘spelt-otto’ på menuen. Altså en risotto, men lavet med speltkerner i stedet for risottoris.

4 fed hvidløg
2 løg (eller fire skalotte-)
3 gulerødder
En halv bakke svampe
Ca. en l grøntsagsfond/-boullion
Reven skal fra 1 citron
1 glas hvidvin
Persille
Timian
Revet parmesan (en lille håndfuld omtrent
Speltkerner – ca 200g, skyllede
  • Hak løg og gulerødder i tern og steg dem i olie i en sauterpande.
  • Rens og steg svampe på en pande ved siden af. Hvis må er doven kan de sagtens smides med alt det andet.
  • Hæld speltkernerne i og lad dem stege lidt med.
  • Hæld hvidvinen i og lad den dampe væk under omrøring.
  • Herefter hældes fond i et par dl ad gangen og det koges væk/ind som med vinen.
  • Det tager ca. 20 min før kernerne er møre. Smag undervejs og hvis det er ved at blive meget salt, så erstat den resterende fond med vand.
  • Hen i mod slutningen kommes citronskal i.
  • Lad den færdige ret være lidt ‘tynd’ og jævn med lidt reven parmesanost. Vend urterne i lige før servering.
    I den på billederne er der kommet gul peberfrugt i, i mangel af gulerod og så er der også røget lidt cherrytomater i til sidst.

Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Spelt_Otto_Til_2