Risengrød
Updated: 12/24/2018 10:52 AM

Hovedret til 8

3 dl vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter letmælk
¼ tsk groft salt
Kanelsukker

4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
50 g smør
Tilbehør

3 kolde hvidtøl (a 33 cl)
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 9050 kJ
Energifordeling: Protein: 9%, Kulhydrat: 62%, Fedt: 25%
Ekstra information
Fryseegnet: Nej, Alkohol: 4 %, Tilberedningstid: 45 min
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i ca. 25 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere ca. 5 min. - uden låg. Tilsæt salt og smag til.


Kanelsukker: Bland sukker og kanel.


Ved serveringen: Kom risengrøden i en varm skål. Server grøden sammen med kanelsukker, smør og hvidtøl.


Tip: I stedet for hvidtøl kan man servere ribs- eller solbærsaft til risengrøden.

Kilde: Karolines Køkken


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Risengroed