Banankage Med Karamel
Updated: 06/09/2011 09:20 AM
150 g smør
300 g sukker
2 æg
2-3 mosede bananer
1 tsk. vaniljesukker
275 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 dl mælk

Karamel
glasur:
75 g smør
1/2 dl farin
1/4 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
2 dl flormelis

Rør smør og sukker luftigt, og pisk æggene i et ad gangen.
Rør resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge.
Kom dejen i en smurt bradepande, og bag den 45 min. ved 175° C.
Mærk efter med et træspyd eller strikkepind, om kagen er bagt. Den er bagt, når kagen ikke hænger ved pinden. Sæt kagen til afkøling.
Varm smør, farin, vaniljesukker og mælk op, til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen, rør flormelis i, og smør glasuren på kagen.
Ingredienser:
225 g margarine
460 g sukker
4 æg
5 stk modne bananer, moses
50 g hakkede nøddekerner
50 g havregryn
1 1/4 dl kærnemælk eller andet syrnet mælkeprodukt fx yougurt
½ tsk salt
2 tsk natron
2 tsk vanillesukker
375 g mel

Margarine piskes sammen med sukker, de øvrige ingredienser tilsættes i den rækkefølge de står.
Dejen kommer i en bradepande, foret med bagepapir (eller smurt) ca 42x30, eller i 2 mindre forme, ca 24 cm i diameter.
Bages ved 200 grader i ca. 35. minutter på midterste rille.
Når kagen er kold, pyntes den med chokoladeglasur af flormelis, cacao og vand.


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Banankage_Med_Karamel