Friske stykker laks
Mandler
Skallen af en citron
Hvidløg (1 fed/person)
Persille
- Læg laksen i et fad og hæld lidt olie over. Hak mandler, persille, hvidløg og citronskal sammen. Det skal ikke være mandelmel med smag, men det skal køres igennem et godt stykke tid. Evt. kan det gøres i en foodprocesser, men kniv & bræt virker fint.
- Fordel det ligeligt over laksen og giv den ca. 10 min ved 200 grader varmluft. Som altid er den færdig, når kødet deler sig i flager, når man trykker på det (blødt!) med fingeren.
Dildcreme
Creme fraiche 18-38%
Dild
Hvidløg (½ fed)
- Hak hvidløg & dild. Bland. Lad trække i en halv time.
Speltsalat
ca. 300 g Speltkerner (skyllede, så de ikke skummer ved kogning)
4 Gulerødder
1 Peberfrugt
En håndfuld frisk timian
Ditto persille (kan udelades)
2 forårsløg
Olivenolie
Citronsaft
- Kog speltkernerne. Det tager ca. 15 min. Køl dem af, evt. i koldt vand. Hak alt andet. Sørg for at få nogenlunde ensartede stykker. Pres citronsaft og en sjat olivenolie i salaten og smag til med salt og peber. Virkelig god base til f.eks. stegt laks, men kan sagtens virke som en frokostsalat eller hurtig aftensmad i sig selv.
Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Laks_Med_Citron_Og_Mandler