Hovedret til 4
320 g perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl vand
1 tsk groft salt
2 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
300 g pillede rå tigerrejer
3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
300 frosne grønne bønner
¼ liter Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
1 mangofrugt i stave (ca. 200 g)
1 spsk finthakket rød chilipeber
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk groft salt
Tilbehør
1 limefrugt i halve både
Send
Vis på Facebook
Vis på Twitter
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 55%, Fedt: 22%
Ekstra information
Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid: 30 min | |
- Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
- Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
- Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
- Lad imens en wok blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af fedtstoffet i og steg rejerne i ca. 1 min.
- Tag dem op. Tilsæt resten af fedtstoffet og svits løg og bønner i ca. 1 min.
- Kom rejerne tilbage i wokken sammen med fløde, mango, chili, ingefær og salt.
- Varm retten godt igennem, under omrøring, og smag til.
- Kom wokretten i en skål og speltkernerne i et lille fad.
- Pynt med limebåde og server straks.
Tip: I stedet for perlespelt smager det godt med ris eller nudler.
Kilde : Karolines Køkken |