Blødende Chokoladekage: Molleux Au Chocolat
Updated: 12/30/2013 10:38 AM

Denne blødende chokoladekage er fransk og chokolade i optimal forening: sprød udenpå og med flydende midte.
mandag 12.12.11 - Af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
Molleux betyder blød! Og det er hvad denne chokoladekage er, blød. Eller faktisk ligefrem blødende. Det er vigtigt at denne chokoladekage er helt flydende i midten, så når man sætter gaflen i den, flyder det ud med lækker chokolade.

Molleux au chocolat
6 personer

Det skal du burge

2 spsk smeltet smør
+ 125 g smør
125 g mørk chokolade
4 æg
75 g sukker
40 g mel
6 aluminiumsforme
florsukker til pynt
evt. en god is

Elsker du også chokoladekage? Her får du 10 fristende opskrifter på lækre chokoladekager

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt 2 spsk smør, og pensl formene med det smeltede smør. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, tilsæt mel. 

Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.

Fordel dejen i formene. Bag dine molleux au chocolat i 6 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.

Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys med lidt florsukker.

Værn om den bløde midte

Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl til de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.

Server blødende chokoladekage med din yndlingsis til. Det er meget delikat at servere en dessert, hvor det varme møder det kolde.


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Bloedende_Chokoladekage:_Molleux_Au_Chocolat