Verdens Bedste Kage
Updated: 07/10/2013 05:28 PM

Her er lavet en tredobbelt portion til cirka 18 personer. Mindre kan også gøre det, så opskriften herunder er til 6 personer.
Kagen – eller lagkagen som det rent faktisk er, – er skøn til kaffe eller som dessert.
Der var noget tilbage og det halve af det kom i fryseren. (Så kan jeg skære det i små stykker og blande det med vanillieis en anden god gang). Den anden halvdel røg i køleskabet og næste dag tog den også kegler! MUMS siger jeg bare og velbekomme.


6 personer:
3 æg + 175 g sukker piskes let og luftigt. Si 4 spsk. kakao, 2 spsk. mel, 35 g kartoffelmel og 1 tsk. bagepulver ned i æggemassen.
Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Tegn cirkler BAGPÅ 4 stykker bagepapir og bred dej ud indenfor cirklen i et jævnt lag.
Gem lidt dej til den sidste bund og vend 1/3 pose knuste makroner deri.
Drys sukker på bagepapiret inden du fordeler dejen derpå, så slipper det lettere.
Bag bundene midt i ovnen (eller i en varmluftsovn) v. 250 grader i ca. 5-10 minutter. Indtil det har fået farve.
Bag makronbunden ind til den er helt hård og sprød. Afkøl bundene.
Hæld godt med portvin over makronbunden og lad det ligge og trække nogle timer, så den bliver helt svampet. Pisk en kvart piske.
Tilsæt vanilliesukker og en pose frosne blåbær, hindbær eller brombær.
Læg lagkagen sammen med fløde/bær-blandingen.
Kom lidt florsukker i en si og drys lidt sukker over kagen.
Pynt evt. med friske bær. Lag gerne kagen sammen nogle timer før serveringen.
Da jeg lavede en tre-dobbelt portion brugte jeg 3/4 liter fløde og tre poser bær, så der er et lag med blåbær, et med hindbær og et med brombær


Url to this pages:
http://nade.dk/web/nade/site.nsf/FramesetHP?readform&wmain=files/Verdens_Bedste_Kage